‘Komt een mens bij de dokter’ tentoonstelling

May 1, 2023 | Blog, Museum

Opening Komt een mens bij de dokter

‘Komt een mens bij de dokter’

Op woensdag 26 april is in het Onderwijscentrum de nieuwe tentoonstelling ‘Komt een mens bij de dokter’ geopend. In de tentoonstelling zie en lees je verhalen uit de spreekkamer van mensen die door schaamte, onwetendheid, verkeerde aannames en hokjesdenken lang niet altijd de zorg krijgen die ze nodig hebben.

Als zorgprofessional zet je de mens centraal. Aandacht voor verschillen in geslacht, gender, seksuele oriëntatie en leeftijd maken dat je optimaal kunt bijdragen aan het herstel en welzijn van de individuele patiënt of cliënt. Toch ervaren sommige patiënten dit niet altijd.

In de tentoonstelling ontmoet je mensen die, hoe verschillend ze ook zijn, één ding met elkaar gemeen hebben: ze zoeken naar passende zorg. De tentoonstelling is te bezoeken in het Onderwijscentrum tot en met 31 mei. Ruben Verwaal, conservator van het medisch erfgoed vertelt meer over de expositie in deze video en nodigt je van harte uit te komen kijken.

    Bezoeken?

    De ‘Komt een mens bij de dokter’ / ‘A Human Goes to the Doctor’ tentoonstelling staat in het Onderwijscentrum van het Erasmus MC. Deze is te bezoeken van maandag tot vrijdag tijdens kantooruren t/m 31 mei 2023.

    Ook online

    De tentoonstelling is een initiatief van de Alliantie Gezondheidszorg op Maat. Bezoek de online versie hier.