NWO Rubicon vlogs

Sep 24, 2020 | Blog, Media

In december 2019 begon ik mijn postdoc onderzoek in Durham University. Hoe ging de verhuizing en het onderzoek? Dat zie je terug in deze Rubiconvlogs 2020.

“Ruben gaat onderzoek doen naar de geschiedenis van doofheid in Durham, Verenigd Koninkrijk. Doven en slechthorenden voelen zich vaak buitengesloten. Dat maakt inclusie een uitdaging. In zijn onderzoek bekijkt Ruben hoe mensen in de achttiende eeuw met succes doofheid en gehoorverschil aanpakten. Daar kunnen we nu van leren.”

 

Vlog 1. De verhuizing

 Vlog 2. Het onderzoek

 Vlog 3. Onderzoek tijdens de coronacrisis

Proficiat

Op 16 september ontvingen 16 kandidaten ook een Rubiconbeurs om in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Australië, Israël en Frankrijk onderzoek te doen. Van harte gefeliciteerd! Maar de precaire situatie waarin veel landen zich nu in bevinden vanwege de pandemie maakt migreren extra lastig, zowel privé als voor je werk. NWO laat budget-neutrale wijzingen toe, dus mijn tip zou zijn te wachten met het beginnen van je project totdat het veilig is naar land van bestemming te reizen en je daar fysiek kan beginnen en nieuwe collega’s kan ontmoeten.

Meer over de moeilijkheden waar NWO Rubicon fellows tegenaan lopen in tijden van COVID-19, zie het artikel van Rubicon fellows Marie Deserno, Gilles de Hollander en Kevin van Schie op ScienceGuide.nl

Dank

Het was heel erg leuk om voor NWO mijn eerste maanden op te nemen op video. Dank aan Emma van der Deijl (NWO) en Ton Wolswijk en de editors van Metropolisfilm.

Meer over het onderzoeksprogramma Rubicon: http://www.nwo.nl/rubicon Meer over de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO): http://www.nwo.nl NWO op YouTube: http://www.youtube.com/NWOWetenschap